Svinjski file (ribić) u rerni recept sa krompirom

 

Svinjski file (ribić) u rerni recept sa krompirom


Svinjski file u rerni recept - kako spremiti svinjski ribic sa krompirom u rerni - svinjski file priprema


Svinjski file ili svinjski ribić je najukusniji deo svinjskom mesa, a kada se spremi na određen način, postaje pravi specijalitet. Da bi zadržao sve arome, ostao sočan i mekan, potrebno je ispuniti određene korake u pripremi, kao i prilikom pečenja. Postupak pripreme svinjskog filea je izuzetno jednostavan. Uz svinjski file možete ispeći krompir u rerni i dobiti izuzetno ukusan ručak. Najbolji i najjednostavniji recept za svinjski file (ribić) u rerni sa krompirom pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za svinjski file (ribić):


1 komad svinjskog filea

1 kašičica morske krupne soli

1 kašičica bibera

1 kašika suvog začina peršuna (ili svežeg)

3 - 4 kašike ulja 


Potrebni sastojci za krompir iz rerne:


5 - 6  kom.  krompira

1 kašičica soli

malo ulja

+ suvi začin po želji 


Recept za svinjski file iz rerne sa krompirom:


Svinjski file oprati i osušiti. Očistiti od žilica da se meso ne bi skupilo prilikom pečenja. Posoliti sa jednom kašičicom soli sa obe strane, pobiberiti, posuti iseckanim peršunom i nauljiti sa par kašika ulja. Sve začine dobro utrljati u meso sa svih strana. Svinjski file staviti u dublju posudu i preliti sa još malo ulja. Posudu prekriti providnom streč folijom i staviti u frižider da odstoji preko noći ili na par sati da meso upije začine. Neposredno pre pečenja, meso izvaditi iz frižidera i staviti u nauljenu posudu. Posudu prekriti aluminijumskom folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko sat vremena. Nakon sat vremena izvaditi posudu iz rerne, skinuti alu foliju i izvaditi svinjski file na tanjir. U posudu u kojoj se pekao svinjski file (ribić) staviti prethodno očišćen, isečen na kriške i začinjen krompir. Krompir začiniti sa uljem, solju i suvim začinom po želji. Krompir peći na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta. Izvaditi posudu sa krompirom iz rerne, promešati, vratiti svinjski file, tj. staviti preko krompira i preliti sa sosom iz posude. Sve zajedno vratiti u rernu na još 10 - tak minuta da se dopeče. Služiti sa sezonskom salatom. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme svinjskog ribića sa krompirom, pečenog u rerni pogledajte u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno spremanje svinjskog filea u rerni sa krompirom žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaki recept po nešto promenim malo dal temparaturu ili vreme i sl.Ovaj put ništa nisam bukvalno tako i ispalo je vrhhunski bez ijedne primedbe,svaka čast i hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji