Ružice sa jabukama | Posni recepti

 

Ružice sa jabukama | Posni recepti


Ružice od jabuka i lisnatog testa - Recept za ružice sa jabukama i cimetom -


Ne morate biti profesionalni poslastičar da biste ispekli ovaj neodoljiv desert u obliku ruže. Ružice od jabuka i lisnatog testa su jednostavne za pravljenje, ne zahtevaju puno vremena, a izgledaju kao da su kupljene u najboljoj pekari - poslastičarnici. Ove neodoljive ruže od jabuka i cimeta su pune ukusa i mirisa. Ukus je isti kao domaća pita od jabuka, a možda i lepši. Lista sastojaka ovog predivnog deserta sa jabukama je kratka: lisnato testo, džem od kajsije, jabuke i cimet. To je sve što Vam treba da dobijete  rapsodiju ukusa i mirisa za sva čula. Zaista se nadamo da ćete uskoro probati ove prekrasne i vrlo ukusne ružice od jabuka. 


Potrebni sastojci:


500 g lisnatog testa 

3 kašike džema od kajsija (ili po želji)

1 kesica cimeta

1 kesica vanil šećera

2 crvene jabuke 

1 limun 


Kako napraviti posne ružice od jabuka pečene u rerni: 


Jabuke oprati, preseći na pola i izvaditi sredinu. Svaku polovinu jabuke iseći na tanke kriške (oko 2 mm). Preliti ih sokom od jednog limuna (da ne potamne) i prokuvanom vodom da omekšaju i postanu savitljive. 

Lisnato testo razvući u kvadrat dimenzija oko 30 x 30 cm. Testo iseći na trake tako da dobijete pet jednakih delova. Svaku traku premazati tankim slojem džema. Na jednu polovinu testa poređati listiće jabuka, posuti sa cimetom i vanil šećerom. Preklopiti drugu polovinu testa preko jabuka i pažljivo urolati, tako da dobijete oblik ružice. Ružice ređati u papirne modle za mafine.

 Peći na 180 stepeni oko 20 -30 minuta (da se ispeče lisnato testo). Ispečene ružice možete po želji posuti šećerom u prahu. Uživajte! 


Kompletan postupak pripreme posnog kolača od jabuka u obliku ružica, pogledajte u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno pravljenje ružica sa jabukama, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji