Recept za uštipke koji ne upijaju ulje

 

Recept za uštipke koji ne upijaju ulje 


Recept za uštipke koji ne upijaju ulje (po bakinom receptu)


Mnogo različitih recepata za uštipke smo probali, ali bakin recept je definitivno najbolji i najjednostavniji! Nekad je manje više, u šta ćete se i sami uveriti kada ga budete probali. Recept za uštipke po bakinom receptu je brz, jednostavan i testo uopšte ne upija ulje. Uštipci su mnogo dobrog ukusa, pravi starinski, mirisni, mekani, tope se u ustima i nisu uopšte masni. Mogu se služiti uz slani ili slatki prilog jer su neutralnog ukusa. Najbolje je da napravite jednu polovinu slanih uštipaka sa kajmakom ili sirom, a drugu polovinu slatkih sa džemom i šećerom u prahu. Ovi uštipci su toliko ukusni, da ih slobodno možete služiti samo uz jogurt. Nema lepšeg zimskog doručka, dok napolju veje sneg. Kako napraviti najbolje uštipke pročitajte u nastavku teksta:


Potrebni sastojci:


Brašno 500g

300ml vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 kesica suvog kvasca

ulje za prženje


Kako se prave domaći uštipci koji ne upijaju ulje:


 U 500 g brašna dodati kašičicu soli i promešati. U veću posudu sipati 300 ml mlake vode, dodati jednu kašičicu šećera i kesicu suvog kvasca. Promešati i ostaviti na 5 do 10 minuta na toplom mestu da se kvasac aktivira.  Kada se aktivirao kvasac, postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se svi sastojci lepo sjedine. Testo prekriti krpom ili providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste. 

U dublju šerpicu sipati ulje da uštipci mogu da "plivaju" prilikom prženja. Ulje zagrejati na jačoj temperaturi, pa smanjiti na srednju pre prženja. Uzeti dve kašike, umočiti u ulje i sa njima vaditi testo iz posude i spuštati u zagrejano ulje. Kašike umakati u ulje pre svakog vađenja testa, da bi se isto lakše odvojilo sa kašika. Kada jedna strana uštipaka porumeni, okrenuti na drugu stranu i pržiti da obe strane dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke vaditi iz ulja i odlagati na kuhinjski ubrus ili salvetu da se ocede od viška ulja. Služiti tople uz kajmak, sir, pekmez, med, džem u zavisnosti da li želite slane ili slatke uštipke. Prijatno! 


Kompletan postupak pripreme domaćih uštipaka možete pogledati u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno pravljenje uštipaka žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Uštipci su odlični. Svi su pojedeni brzinom svetlosti. Jednostavan, a odličan recept za uštipke.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji