Recept za domaću pastu za beljenje zuba

 

Recept za domaću pastu za beljenje zuba 


Recept za domaću pastu za beljenje zuba


Napravite sami domaću pastu za beljenje zuba koja efikasno eliminiše bakterije i smanjuje upalu desni. Domaća pasta za zube se pravi od potpuno prirodnih sastojaka, te je kao takva zdravija i sigurnija za naše zube. Osobe koje koriste pastu za zube po ovom receptu, tvrde da godinama nisu imale karijes, da pasta savršeno polira zube i uklanja zadah. Domaća pasta za beljenje zuba ne peni, zato što ne sadrži štetni natrijev lauril sulfat. Sastojci ove paste za zube su kokosovo ulje, soda bikarbona i eterično ulje po izboru. Preporučuje se jedno od sledećih eteričnih ulja: ulje nane(mente), eukaliptusa, limuna, pomorandže, ruzmarina, čajevca. 

Kokosovo ulje je poznato po antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima. Soda bikarbona izbeljuje zube, uklanja mrlje i svojim alkalnim svojstvima neutralizuje kiselinu u ustima, koja je uzrok propadanja zuba. Eterična ulja imaju protivupalna i antibakterijska svojstva, a osim toga osvežavaju dah. Savetuje se da uvek napravite manju količinu paste za zube.


Potrebni sastojci:


1 kašika kokosovog ulja 

2 kašike sode bikarbone

5 -6 kapi eteričnog ulja po izboru


Kako napraviti pastu za beljenje zuba kod kuće:


Kokosovo ulje stavite na toplo mesto da omekša. Pripremite posudu u kojoj ćete čuvati pastu za zube, operite i dezinfikujte sa nekim sredstvom za dezinfekciju: asepsol, alkohol i slično. Isto uradite i sa priborom. U dobro osušenu i dezinfikovanu staklenu teglicu ili plastičnu posudu sipajte jednu kašiku kokosovog ulja, dve kašike sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja. Sve sastojke dobro promešajte. Dobili ste najbolju domaću pastu za beljenje zuba! :) Čuvajte na hladnom mestu, da kokosovo ulje ne bi prešlo u tečno stanje. 

Napomena: U video receptu smo koristili kapi "Biljna Rosa" koje sadrže sastojke iz etarskog ulja eukaliptusa i nane. Vi možete koristiti bilo koje eterično ulje po vašem izboru, tj. jedno od navedenih u uvodnom delu teksta ili mešavinu istih. 


Kompletan postupak pripreme možete pogledati u video receptu ispod ili na našem YouTube kanalu - Jaja i kobaja.




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno pravljenje paste za zube žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji