Brza pita sa sirom (gibanica) recept

 

Brza pita sa sirom (gibanica) recept


Brza pita sa sirom (gibanica) recept


Malo je osoba koje ne vole pitu sa sirom ili gibanicu. Tako ukusno i jednostavno jelo, a mnogo različlitih recepata i načina pripreme. Ovaj recept za pitu sa sirom ili gibanicu je provereno dobar, brz, jednostavan i ne zahteva mnogo vremena. Pita gibanica će biti spremna za pečenje za 5 minuta. Najvažnije od svega je što će biti ukusna, mekana i mirisna kao ni jedna druga. Kada jednom probate ovaj način pripreme, uvek ćete tako praviti. Probajte i uverite se u najbolji i najbrži recept za gibanicu (pitu sa sirom). 


Potrebni sastojci:


4 jajeta

1 šolja jogurta (oko 300 ml)

100 ml ulja

1 kašičica soli

500 g sitnog sira

1 pakovanje kora za gibanicu


Kako se pravi pita sa sirom (gibanica):


Umutiti četiri jajeta, dodati jednu kašičicu soli, jednu šolju jogurta, 100 ml ulja i 500 g sitnog sira. Sve sastojke izmešati. Pleh za pečenje premazati uljem. Pripremiti pakovanje kora, s tim što treba odvojiti dve kore za završni sloj. U pleh staviti dve kore jednu preko druge i premazati ih pripremljenim filom. Premazati celu površinu kore. Ponavljati postupak dok ne utrošimo sav materijal. Ivice (krajeve) poslednje dve kore podviti ispod pite sa svih strana i preliti sa ostatkom fila, tj. premazati. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Služiti sa jogurtom. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme pogledajte u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖






Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno pravljenje pite sa sirom - gibanice, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji