Recept za Puter kiflice sa sirom

 

Recept za Puter kiflice sa sirom 


Kiflice sa sirom idealne za zamrzavanje


Napravite savršeno mekane puter kiflice, koje se tope u ustima i koje će obradovati Vaše ukućane. Prednost ovih puter kiflica je što se sirove mogu zamrznuti i čuvati minimum mesec dana u zamrzivaču pre upotrebe. Imaćete spremne kiflice za goste u svakom trenutku. Sve što je potrebno pre upotrebe je da ih izvadite iz zamrzivača, odmrznete na sobnoj temperaturi i ispečete, a ukus će biti isti kao da ste ih tek umesili. Kada ih jednom probate, uvek ćete ih praviti. 

Potrebni sastojci za kiflice sa sirom su:

600 g brašna tip 400 meko
1/2 svežeg kvasca ( 20 g ) ili jedna kesica suvog
1 kašičica šećera
1 kašičica soli 
250 ml mlakog mleka
100 g putera
50 ml ulja
2 jajeta 
300 g sitnog sira 

Kako se prave puter kiflice sa sirom:


U 250 ml mlakog mleka dodati kvasac, kašičicu šećera i jednu kašiku brašna. Ostaviti oko 5 do 10 minuta, da kvasac krene da "radi". U drugu vanglu (posudu) sipati brašno i kašičicu soli, pa sve dobro sjediniti. Dodati prethodno pripremljenu smesu sa mlekom i kvascem i sve dobro promešati. Zatim dodati jedno umućeno jaje, 100g otopljenog putera i 50 ml ulja. Sve dobro promešati, pa postepeno dodavati brašno i mešati da se sjedine svi sastojci. Nastavite da mesite testo rukama dok ne bude glatko. Testo će biti malo lepljivo (tako treba). Posudu sa testom prekrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da testo naraste. 
Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na 20 jednakih delova. Napraviti male loptice. Svaku lopticu razvući oklagijom, dodati sir, preklopiti, napraviti kiflicu i odložiti u plastičnu kutiju. Između svakog reda kiflica dodati kesicu za zamrzivač. Tako pripremljene kiflice odložiti u zamrzivač. Kiflice pre upotrebe odmrznuti na sobnoj temperaturi i pripremiti kao sveže. Sveže kiflice ili odmrznute pre pečenja premazati sa mešavinom jednog umućenog jajeta i 50 ml mleka. Peći u zagrejanoj rerni (pećnici) na 180 C oko 20 do 30 minuta. Kiflice po želji možete posuti susamom ili kimom pre pečenja. Prijatno!

Kompletan postupak pripreme puter kiflica možete pogledati u video receptu ispod:








Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji