Sladoled kolač sa jagodama i keksom


Sladoled kolač sa jagodama i keksom



Brzo, sočno, osvežavajuće i kremasto: Sladoled kolač sa jagodama i keksom gotov za 10 minuta
Sladoled kolač od jagoda i keksa




Jede vam se nešto slatko, osvežavajuće, sočno i kremasto? Sladoled kolač sa jagodama i keksom gotov za 10 minuta je ono što vam treba. Kada ga jednom budete probali, pravićete ga stalno. Osvežavajući sladoled kolač koji je se lako i brzo pravi, a još brže nestaje sa tacne. Potrebno je samo par sastojaka u kombinaciji za najlepši letnji desert. Sigurno ćete biti oduševljeni ukusom. 

Potrebni sastojci:

250 g šlaga
500 g kisele pavlake
400 g jagoda
5 kašika šećera u prahu
250 g petit keksa
2 čaše mineralne vode

Recept za brzinski sladoled kolač od jagoda i keksa:


U 500 g kisele pavlake dodati 5 kašika šećera u prahu. Promešati kašikom ili špatulom lagano da se sve dobro sjedini. Nemojte brzo mešati da se kisela pavlaka ne bi pretvorila u tečno stanje. Umutiti posebno 200 g + 50 g šlaga sa mineralnom vodom po uputstvu sa kesice. Izdvojiti 50 g šlaga za završni (gornji) sloj na torti. U pavlaku dodati 200 g umućenog šlaga i lagano promešati žicom za mućenje da se sve dobro sjedini. Na pleh ili tacnu poređati prvi sloj keksa - biskvita. Preko njega dodati umućeni krem od kisele pavlake, prah šećera i šlaga. Jagode iseći na pola ili po želji i poređati preko krema, tj. da upadnu u krem. Zatim poređati još jedan sloj keksa, pa premazati šlagom koji smo izdvojili na početku. Tortu staviti u frižider na minimum 3 sata pre služenja. Za najbolji užitak tortu ostaviti preko noći da odstoji u frižideru i služiti sutradan. Ukus je fantastičan. Prijatno! 


Kompletan postupak pripreme kolača sa jagodama i keksom možete pogledati na našem YouTube kanalu ili u video receptu ispod.








Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji