Sladak kupus bez mesa (posno) - Najbolji recept


Sladak kupus bez mesa (posno) - Najbolji recept



Recept za sladak kupus čorbu (posno)
Posni sladak kupus


Zamislite da vam neko kaže da možete da se prejedete od kupusa i to bez mesa!?! Verovatno biste rekli: "Nema šanse". Znajte da i te kako ima šanse, ako spremiti kupus po ovom receptu. Verujte mi na reč. Kuvani kupus nikada nije bilo moje omiljeno jelo, verovatno s razlogom. Postao je jedno od onih jela koje vrlo rado jedem, tek od kada ga spremam po sledećem receptu. Savetujem vam da ga probate obavezno, nije komplikovano za pripremu, a bićete oduševljeni ukusom!

Potrebni sastojci:

1 manja glavica kupusa
2 veće ili 3 manje glavice crnog luka
3 šargarepe
3 lovor lista
1 crvena paprika
1 paradajz
4-5 čenova belog luka
peršun list
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica crvene slatke paprike
1 mali komad korena celera

Recept za pripremu slatkog kupusa bez mesa:


1. Iseći kupus, pa izvaditi sredinu. Preseći glavicu kupusa na pola. Zatim svaku polovinu kupusa preseći na pola, pa još jednom svaki deo na pola. Dobićete ukupno 8 (osam) delova.
2. Iseckati luk, šargarepu na kružiće, papriku na sitne kockice, a paradajz oljuštiti i iseckati takođe na kockice.
3. U lonac sipati ulje, dodati crni luk i malo propržiti dok ne postane staklast. Zatim dodati prstohvat soli i iseckanu šargarepu i jos malo prorpžiti.
4. Dodati isečen kupus i jednu čašu vode. Poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da malo splasne. Dodati lovor, pola kašičice soli i malo vode. Promešati i dodati mali komad korena celera. Poklopiti i nastaviti sa kuvanjem na srednjoj temperaturi.
5. Posle 40 minuta od početka kuvanja, dodati papriku isečenu na kockice i paradajz u lonac. Ako je potrebno, doliti malo vode. Poklopiti.
6. Kada je kupus kuvan, dodati biber, suvi začin i suvu začinsku papriku, promešati i skinuti sa ringle. Na kraju dodati peršun i sitno seckan beli luk.
Kupus se kuva oko 1h ili dok ne omekšaju tvrdi delovi. Prijatno!

Napomena:

Voda se u kupus dodaje po potrebi, po malo, da ne zagori.


Kompletan postupak pripreme posnog slatkog kupusa možete pogledati na našem YouTube kanalu ili u video receptu ispod teksta.









Primjedbe

  1. Probali smo recept u ovim danima posta. Reći ću samo - odličan 5!

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji